Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLANI PREGOVARAČI

Policija okružila automobil kod Kapitola: Muškarac tvrdio da ima bombu, zaposlenici evakuirani iz obližnjih zgrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u četvrtak nakon pet sati operacije, evakuacije obližnjih zgrada i blokade središta Washingtona uhitila muškaraca koji je tvrdio da u svom kamionetu parkiranom pored Kapitola ima bombu.

"Izašao je i ulovili su ga. Imamo jednog pritvorenog“, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Drenovcima U reciklažnom dvorištu aktiviran upaljač ručne bombe: Ozlijeđen djelatnik komunalnog poduzeća Policija - 3 Istraga u Vukovaru Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u srednjoj školi: Učenici evakuirani, nastave nema ni sutra

Šef lokalne policije J. Thomas Magner kazao je kako je muškarac parkirao svoje vozilo pred Kongresnom knjižicom u 9:15 ujutro, pa policajcu koji mu je prišao rekao da ima bombu, držeći uređaj koji je sličio detonatoru.

Snage sigurnosti još uvijek ne znaju motiv muškarca za taj čin. Policija još pretražuje vozilo.

 

 

Zbog prijetnje bombom evakuirani su zaposlenici iz nekoliko obližnjih grada, uključujući Kongres.

 

Zaposlenici Kongresa su rekli da su obaviješteni da je muškarac u vozilu rekao da ima bombu. Parlament ovaj tjedan nije zasjedao zbog ljetne stanke, ali je u njemu bilo zaposlenika, poput asistenata zastupnika.

Zgrada republikanske stranke, nekoliko stotina metara dalje, također je evakuirana, navodi novinar Washington Posta, pozivajući se na anonimni izvor.

FBI je priopćio da u suradnji s policijom intervenira nakon informacije o "sumnjivom automobilu i prijetnji bombom blizu kongresne knjižnice".

Područje oko Kapitola je pod strogim sigurnosnim mjerama nakon krvavog upada pristaša Donalda Trumpa 6. siječnja.

Dana 2. travnja jedan je policajac poginuo, a jedan je ozlijeđen kada se mladić u automobilu zaletio u ogradu na ulazu, nakon čega ga je policija ustrijelila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene