Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija Nepala uhitila više od 500 tibetanskih prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 500 Tibetanaca uhićeno je u Katmanduu jer su prosvjedovali ispred veleposlanstva Kine, što je dodatni znak sve strože politike Nepala prema 20.000 tibetanskih izbjeglica.

Radi se o najvećem broju Tibetanaca koje je u jednom danu uhitila policija Nepala od kada su početkom ožujka počeli prosvjedi prognanih protiv "kineske represije" na Tibetu.

Pročitajte i ovo Laxman Bhandari, sugovornik Bolja budućnost Radnici iz Nepala vole Lijepu Našu, a sad je stigao rječnik koji će im uvelike pomoći: ''Hrvatska u srcu'' Slika nije dostupna Kataklizmički prizori VIDEO Prije i nakon potresa: U jednom trenutku mirno jedu u restoranu, u sljedećem - panika

"Uhitili smo 502 Tibetanaca, među kojima je 266 žena i budističkih redovnica", rekao je jedan policijski časnik.

Oko 300 policajaca je raspoređeno ispred veleposlanstva Kine kako bi spriječili okupljanje drugih prosvjednika.

Očekuje se da će uhićeni biti pušteni za 24 sata, kao što je bio slučaj sa svim uhićenima posljednih tjedana.

Pod pritiskom Kine je Nepal, koji priznaje suverenost Pekinga na Tibetu, postrožio svoju politiku prema 20.000 tibetanskih izbjeglica.

Kineski veleposlanik u Nepalu Zheng Xianglin je izravno zahtijevao od Katmandua da prekine svakodnevne manifestacije protiv "represije na Tibetu" ispred svojih i ureda UN-a.

Uhićenja u Nepalu se zbivaju na dan kada je susjedna Indija uhitila u New Delhiju i Bombayu više od 200 Tibetanaca koji su prosvjedovali protiv prolaska olimpijske baklje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene