Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U njih uperili oružje

Policajci upali u pogrešnu kuću i satima zatočene držali ženu s invaliditetom i njezinih četvero unuka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija s područja Chicaga koja je izvršavala nalog za uhićenje ušla je u pogrešan dom i satima držala zatočenima ženu s invaliditetom, njezino četvero male unučadi i druge ljude, kršeći njihova građanska prava, navodi se u saveznoj tužbi.

Adela Carrasco (63), njezini unuci i drugi tužitelji tvrde da su policajci došli na pogrešnu adresu i zatražili ulazak, čak i nakon što im je Carrasco rekla da osoba koju traže ne živi u njezinoj kući - u višestambenoj kući u mjestu Joliet.

U tužbi se navodi da su u studenom 2021., nakon što je žena otvorila vrata, policajci uperili napunjeno vatreno oružje u nju i njezine unuke, koji su u to vrijeme imali 10, 12, 13 i 14 godina, i nezakonito zadržali njih, rođake i druge osobe šest sati.

Pročitajte i ovo Sebastijan kod Zaprešića Policija objavila tko je ubio dva psa dok su bili u šetnji s vlasnicom: "Ispalio je hitce..."

Policajci su navodno odbili zahtjeve Carrasco, koja ima KOPB i astmu i hoda sa štapom, da uzme inhalator i koristi kupaonicu.

"Ovo je neprihvatljivo ponašanje prema maloj djeci i starijoj ženi s invaliditetom, bez obzira na okolnosti", rekao je Zach Hofeld, jedan od odvjetnika tužitelja, u izjavi koju prenosi ABC News.

"Postoji mrvica pristojnosti i razumnosti s kojom policija mora postupati sa starijima i djecom", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobro pripazite Sve je više žrtava ovog oblika prijevare, Toni Milun razotkrio jednog prevaranta: "Ako ne pratiš godinama, lako padneš u zamku"

Pročitajte i ovo Mafijaši u Sarajevu - 2 Okršaj u Sarajevu Nasilje bandi iz Švedske prelilo se i na ulice BiH: Stručnjak za Dnevnik Nove TV - "Ovakve su se pucnjave dogodile i u Turskoj"

Iako nisu imali nalog za pretres, dok su bili u domu Adele Carrasco policajci su navodno rezali jastuke na kauču, prevrtali madrace i izvlačili odjeću iz ladica. Tužitelji traže neodređenu odštetu za "neopisivo kršenje" ustavnih prava, emocionalnu bol, psihičku bol i patnju.

U tužbi se navodi da su policajci znali da su na pogrešnoj adresi i da su koristili nalog za uhićenje tada 18-godišnjaka koji je živio pokraj Carrascove "kao lažni izgovor" za pretragu njezine kuće. Također su, navodi se, uzvikivali prezime različito od prezimena navedenog na tjeralici za mladićem, koji je tražen u vezi s kaznenim djelima povezanim s oružjem.

Svi tužitelji su u to vrijeme živjeli u susjednim jedinicama unutar iste kuće i svi su bili rođaci, s izuzetkom dviju djevojaka.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 1 Halloween party Drama u splitskom gay klubu: Bačen pepper sprej među studente, istraga u tijeku

Dvije stambene jedinice bile su jasno označene različitim adresama, ali se u tužbi navodi da je policijski detektiv djelovao "na temelju predosjećaja" i želio vidjeti je li osumnjičenikov stariji brat, koji je živio u kući žene s invaliditetom, povezan s pucnjavom na zabavi povodom Noći vještica u kojoj su ubijene dvije osobe.

Pročitajte i ovo Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

U to vrijeme, "optuženici su se suočili s golemim pritiskom javnosti da izvrše uhićenje" u toj smrtonosnoj pucnjavi, kaže se u tužbi.

Policajci su na kraju ušli u susjednu kuću i uhitili 18-godišnjaka. 

Policija je kasnije uhitila i optužila tri osobe u pucnjavi za Noć vještica, a nitko od tih osumnjičenih nije imao "nikakvu vezu" s 18-godišnjakinjom ili bilo kim tko je živio u jednoj od dvije jedinice, stoji u tužbi.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 1 Halloween party Drama u splitskom gay klubu: Bačen pepper sprej među studente, istraga u tijeku

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga o pranju novca Francuzi priveli ruskog oligarha bliskog Putinu, Kremlj: "Naravno da ćemo pomoći u zaštiti njegovih prava"

Tužbu su oštećeni podnijeli protiv grada Jolieta, više od desetaka sadašnjih ili bivših službenika Jolieta, okruga Will i nekoliko službenika iz odjela okružnog šerifa. Služba maršala SAD-a također je optužena jer su dva sadašnja ili bivša člana savezne agencije također bila uključena u izdavanje naloga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene