Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnijeto izvješće

Policija BiH sumnjiči Tihomira Blaškića za zločine na Kupresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Tihomira Blaškića policija BiH tamošnjem je tužiteljstvu podnijela izvještaj za zločine nad srpskim civilima i vojnicima na Kupresu tijekom 1993. i 1994. godine.

Tihomir Blaškić, bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a, Milivoj Petković, također bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a, Josip Černi bivši komandant HVO-a u Tomislavgradu i Miljenko Pilipović, zapovjednik vojne jedinice 'Zrinjski', obuhvaćeni su policijskim izvještajem, kojim ih se tereti za mučenja i smrt većeg broja civila i vojnika na Kupresu, prenose Nezavisne Novine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODLETIO U SPLIT Milivoj Petković pušten na slobodu prije isteka kazne. Haaški sud mu odredio mjeru zabrane bavljenja politikom Slika nije dostupna Posljedice srčanog udara Muškarac iz Makarske poginuo na skijanju kod Kupresa

>> Sudac Antonetti osporava udruženi zločinački pothvat, ali šestoricu Hrvata smatra krivima

Zbog istih ratnih zločina, Tužiteljstvu BiH još su prijavljeni i Fikret Ćuskić zamjenik zapovjednika Sedmog korpusa Armije BiH i Stanko Božić Upravitelj logora 'Heliodrom'.

'Nakon provedene istrage, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su prijavljeni izvršili navedena kaznena djela za koja se terete', izjavila je Marija Markanović, glasnogovornica CJB Banja Luka. Napomenula je kako su ta kaznena djela počinjena 8. siječnja 1993. godine, te tijekom 1994. godine i to u vremenskom razdoblju od 19. listopada do 3. prosinca 1994. godine.

'Ratni zločini izvršeni su planiranjem, pokretanjem, naređivanjem i napadanjem civilnog stanovništva srpske nacionalnosti, zatim naselja, kao i pripadnika Vojske Republike Srpske', rekla je Markanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene