Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod sudskim nadzorom

Optužen policajac koji je ubio mladića u Nantesu: "Policija i pravosuđe trebaju provesti transparentnu istragu"

Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP)
Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Policajac koje je u utorak navečer ubio mladića u Nantesu, na zapadu Francuske, optužen je i stavljen pod sudski nadzor, rekao je u petak navečer njegov odvjetnik.

Istražni sudac ga je optužio za nanošenje smrtonosnih ozljeda, iako mu to nije bila namjera, rekao je Laurent-Franck Lienard u poruci agenciji France presse.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

Francuska vlada pozvala je na smirivanje stanja nakon sukoba policije s prosvjednicima u Nantesu u neredima zbog smrti mladog vozača koji je htio izbjeći kontrolnu točku.

Na mladića u ranim dvadesetim godinama koji je okrenuo automobil kako bi izbjegao policijsku kontrolu i udario policajca, pucao je drugi policajac i smrtno ga ranio, priopćila je policija.

Prosvjednici su zapalili automobile i bacali molotovljeve koktele na snage reda, razbijali izloge i podmetnuli vatru pod nekoliko zgrada u Nantesu na zapadu Francuske. Neredi su završili u ranim jutarnjim satima u srijedu nakon što je policija poslala pojačanje.

"Pozivam na potpuno smirivanje te da se poštuje vladavina zakona", rekla je francuska ministrica pravosuđa Nicole Belloubet za radio RTL u srijedu.

Gradonačelnica Nantesa Johanna Rolland izrazila je sućut obitelji ubijenog mladića i poručila da "policija i pravosuđe trebaju provesti cjelovitu i potpuno transparentnu istragu". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene