Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP)
Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Policajac koje je u utorak navečer ubio mladića u Nantesu, na zapadu Francuske, optužen je i stavljen pod sudski nadzor, rekao je u petak navečer njegov odvjetnik.


Istražni sudac ga je optužio za nanošenje smrtonosnih ozljeda, iako mu to nije bila namjera, rekao je Laurent-Franck Lienard u poruci agenciji France presse.

Vezani članci Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić Ubojica je pucao iz kineske verzije kalašnjikova koji je ilegalno posjedovao. U njegovoj kući i automobilu našli cijeli arsenal Policijska potraga trajala je do večernjih sati Što se događalo na zadarskom sudu tri dana prije krvavog pohoda šibenskog ubojice? "Smatrao je da je ponuda preniska"

Francuska vlada pozvala je na smirivanje stanja nakon sukoba policije s prosvjednicima u Nantesu u neredima zbog smrti mladog vozača koji je htio izbjeći kontrolnu točku.

Na mladića u ranim dvadesetim godinama koji je okrenuo automobil kako bi izbjegao policijsku kontrolu i udario policajca, pucao je drugi policajac i smrtno ga ranio, priopćila je policija.

Prosvjednici su zapalili automobile i bacali molotovljeve koktele na snage reda, razbijali izloge i podmetnuli vatru pod nekoliko zgrada u Nantesu na zapadu Francuske. Neredi su završili u ranim jutarnjim satima u srijedu nakon što je policija poslala pojačanje.

"Pozivam na potpuno smirivanje te da se poštuje vladavina zakona", rekla je francuska ministrica pravosuđa Nicole Belloubet za radio RTL u srijedu.

Gradonačelnica Nantesa Johanna Rolland izrazila je sućut obitelji ubijenog mladića i poručila da "policija i pravosuđe trebaju provesti cjelovitu i potpuno transparentnu istragu". (Hina)