Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ustrijelio ga s dva metka

Policajac koji je ubio čovjeka u Atlanti optužen za ubojstvo: Prijeti mu doživotni zatvor ili smrtna kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Garrett Rolfe, policajac iz Atlante optužen je za prošlotjedno ubojstvo crnca Raysharda Brooksa na parkiralištu fast-food restorana, objavio je u srijedu okružni tužitelj Georgije.

Smrt 27-godišnjeg Raysharda Brooksa, zadnjeg u dugom nizu Afroamerikanaca koje su ubili policajci, dodatno je zaoštrila rasne napetosti u SAD-u u vrijeme velikog nacionalnog preispitivanja zbog rasizma i policijske brutalnosti.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Garrett Rolfe, bijeli policajac koji je ustrijelio Brooksa 12. lipnja i sutradan dobio otkaz jer su incident snimile nadzorne kamere, optužen je za ubojstvo počinjeno u sklopu kaznenog djela i napad smrtonosnim oružjem, rekao je tužitelj okruga Fulton Paul Howard na konferenciji za novinare u Atlanti.

Rolfeu prijeti doživotni zatvor ili smrtna kazna bude li proglašen krivim.

Devin Brosnan, drugi bijeli policajac koji je bio na mjestu događaja, surađivat će s tužiteljima, rekao je Howard. On je na privremenom dopustu s posla, uz punu plaću.

Autopsija provedena u nedjelju pokazala je da je Brooks ustrijeljen dva puta u leđa i da je umro zbog krvarenja i ozljeda unutarnjih organa.

Policajac ga je ustrijelio nakon što mu je Brooks oduzeo elektrošoker.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene