Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prohujala oluja

Nevrijeme u SAD-u: Najmanje 15 poginulih, brojne nesreće, kućanstva bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snježna oluja prohujala je u utorak američkom atlanskom obalom, uzrokujući otkazivanje letova, gužve na cestama i zatvaranje škola i vladinih ureda, dok su snažni vjetrovi puhali središnjim dijelom zemlje u valu hladnoće koji je dosad usmrtio najmanje petnaest osoba.

Očekuje se da će prvi značajniji snijeg na istočnoj obali doseći visinu od 20 centimetra u sjevernoj Virginiji, Marylandu, Pennsylvaniji, Delawareu te na jugu Nove Engleske, izvijestila je savezna meteorološka služba.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

Do sredine dana oluja je prošla kroz Washington, gdje su zatvoreni uredi savezne vlade. U susjednom Delawareu guverner je donio odluku o zatvaranju ureda državne uprave i upozorio stanovnike da ne izlaze na skliske prometnice.

Ceste u New Jerseyu postale su poprištem brojnih sudara i težih prometnih nesreća, uključujući jednu prikolicu i autobus koji su sletjeli s ceste.

>>Kaos u SAD-u: U nevremenu poginulo 15 ljudi

Bolnički izvori u Oklahomi prenose da je zimsko nevrijeme uzrokovalo smrt najmanje deset osoba, koji su stradali u prometnim nesrećama ili pali u ledenu vodu.

New York je zbog snijega proglasio izvanredno stanje, a vlasti su na ulice poslale 365 vozila za nasipanje soli, 282 ralice i 1.800 manjih vozila za čišćenje snijega.

U zračnim lukama diljem SAD-a otkazano je 1.600 letova, većinom u Newarku, New Jerseyu, Philadelphiji i New Yorku.

Nastava je otkazana u školama u Washingtonu, Baltimoreu, Philadelphiji, dijelovima Marylanda, New Jerseya i New Yorka.

Nova sniježna oluja uslijedila je nakon obilnog snijega koji je preko vikenda i u ponedjeljak napadao diljem SAD-a, dosegnuvši visinu od 20 centimetara, a u nekim područjima i više. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene