Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati napadači ranili su pakistanskog ministra za vjerska pitanja Hamida Saida Kazmija, u srijedu u glavnome gradu Islamabadu i u napadu ubili njegova vozača, objavila je policija.


Kazmi je klerik i otvoreni protivnik pakistanskih talibana. 'Napadači su sasuli vatru na ministrovo vozilo', rekao je policijski dužnosnik. Napadi talibanskih pobunjenika i skupina povezanih s Al Kaidom umnogostručili su se od 5. kolovoza kada je američka raketa ubila njihova vođu Baitulaha Mesuda. 'Kazmi je ranjen, ali je njegovo stanje stabilno', rekao je liječnik Halid Husain u saveznoj bolnici u Islamabadu.

Vezani članci Ministar Ćorić sudjelovao u akciji čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica - 3 Pogledajte kako je ministar Ćorić u hipsterskom izdanju sakupljao otpad na Medvednici, svake godine ljudi ostave 40 tona smeća Slika nije dostupna Egipatski ministar unutarnjih poslova preživio atentat!

Pakistanska vojska u travnju je pokrenula kampanju protiv talibana koji su uporišta imali u dvjema pokrajinama, Svat i Buner, te su se oni povukli u glavno uporište militantnih skupina u Južnome Vaziristanu. Akciju protiv islamističkih poubnjenika Pakistan, koji je inače i nuklearna sila, počeo je u proljeće pod pritiskom Sjedinjenih Država i drugih zapadnih saveznika čiji su vojnici u sastavu mirovnih snaga u susjednom Afganistanu, čime je pokazao da je spreman suprotstaviti se islamističkoj pobuni.