Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili mu šofera

Pokušaj atentata na pakistanskog ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati napadači ranili su pakistanskog ministra za vjerska pitanja Hamida Saida Kazmija, u srijedu u glavnome gradu Islamabadu i u napadu ubili njegova vozača, objavila je policija.

Kazmi je klerik i otvoreni protivnik pakistanskih talibana. 'Napadači su sasuli vatru na ministrovo vozilo', rekao je policijski dužnosnik. Napadi talibanskih pobunjenika i skupina povezanih s Al Kaidom umnogostručili su se od 5. kolovoza kada je američka raketa ubila njihova vođu Baitulaha Mesuda. 'Kazmi je ranjen, ali je njegovo stanje stabilno', rekao je liječnik Halid Husain u saveznoj bolnici u Islamabadu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod" Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom

Pakistanska vojska u travnju je pokrenula kampanju protiv talibana koji su uporišta imali u dvjema pokrajinama, Svat i Buner, te su se oni povukli u glavno uporište militantnih skupina u Južnome Vaziristanu. Akciju protiv islamističkih poubnjenika Pakistan, koji je inače i nuklearna sila, počeo je u proljeće pod pritiskom Sjedinjenih Država i drugih zapadnih saveznika čiji su vojnici u sastavu mirovnih snaga u susjednom Afganistanu, čime je pokazao da je spreman suprotstaviti se islamističkoj pobuni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene