Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesmotrenost liječnika

Pogrešna dijagnoza kojom su ga osudili na smrt dovela ga do bankrota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada bi Vam rekli da imate još samo nekoliko mjeseci života, to vrijeme iskoristili biste da proživite sve ono što do tog trenutka niste uspjeli. To je ono što je 69-godišnji Novozelanđanin odlučio učiniti, kada mu je u svibnju 2010 dijagnosticiran rak.

Frank (69) potrošio je 80000$ zajedno sa suprugom Wilmom (65) na raskošne 'željice'.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti"

Frank je želio da svaki dan bude poseban, jer 'nije imao ništa za izgubiti ', tako da je par išao na putovanja po Australiji i Fidžiju.

Također su prodali svoju kuću u Wairoa, na Novozelandskom Sjevernom otoku, po cijeni od 70000$ i 30,000 $ za hranu, živjeli su u hotelu s pet zvjezdica, očekujući da će njegovo životno osiguranje pokriti sve troškove. Umirovljenik je čak počeo pušiti cigarete i piti kavu, što nije činio od kada mu je prvi put dijagnosticiran rak.

>> WHO upozorava: Ispušni plinovi dizelskih motora izazivaju rak

Nakon svega toga uslijedio je obrat- Liječnički savjet ispostavilo se da je bio u krivu, Frank nije imao rak, te nema opasnosti za njegovo zdravlje, sve je bila jedna velika pogreška. Ovo saznanje bilo je veliko olakšanje, jedini problem bili su dugovi u koje su on i njegova žena zapali.

'Proveli smo se odlično. Ali smo potrošili previše novca na hranu, putovanje oko Novog zelanda, i sada samo bankrotirali, izjavila je Wilma za 'New Zeland Herald'. 'Što bi Vi učinili u ovoj situaciji? Ako bi on rekao skoči, ja bi skočila ... Stavila sam ga na prvo mjesto, ono što je htio, to je dobio.'

Bolničko osoblje je priznalo da je napravilo pogrešku, ali kažu da su Franku javili na vrijeme za propust.

>> Stravično: Liječnici bebi otkinuli glavu pri porodu!

Doktor Rob Armstrong, izjavio je: 'Konsenzus liječnika, uključujući i onkologa koji je odgovoran za Frankovo zdravstveno stanje zaključili su nažalost da postoji velika vjerojatnost odnosno sumnja u postojanje raka pluća. U ovom slučaju, hvala Bogu, bili smo u krivu, ali još ne možemo isključiti pojavu raka u budućnosti. Ponekad gdje je dijagnoza teška i komplicirana, kao u ovom slučaju, možemo biti u krivu.'

Zahtjevu Građanske naravi, Frank je podnio prijavu. Pogreška je pod istragom Zdravstvene i Invalidske Komisije, prenosi 'New Zealand Herald'.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene