Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guinness potvrdio

Pogodite koliko je visoka najmanja žena na svijetu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svoj 18. rođendan, Indijka Jyoti Amge, proglašena je najnižom osobom na svijetu, potvrdila je komisija Guinnessovih svjetskih rekorda.

Indijka Jyoti visoka je samo 62,8 centimetara, niža od prosječnog dvogodišnjeg djeteta. Ovu su informaciju osobno potvrdili predstavnici Guinnessove knjige rekorda koji su je došli izmjeriti iz Londona, javlja AP. Mjerenje Jyotijine visine bilo je prava ceremonija na kojoj su bili prisutni tridesetak članova njezine obitelji i prijatelja u gradu Nagpur. U posljednje je dvije godine narasla manje od jedan centimetar.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Ona je kazala kako joj je ovo predivan rođendanski poklon te naglasila kako se osjeća zahvalnom što je tako malena jer joj je to donijelo priznanje i pomoglo da posjeti Japan i Europu.

Njezin je cilj da jednog dana postane bolivudska glumica te upiše fakultet nakon što ove godine završi srednju školu.

Najmanja osoba na svijetu do sada je bila 22-godišnja Amerikanka Bridgette Jordan, sedam centimetara viša od Jyoti. Najmanja osoba u povijesti ipak je bila manja i od Jyoti – Nizozemka Pauline Musters živjela je od 1876. do 1895. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene