Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na konferenciji

Pogledajte snimku: Novinar zazivao slobodu medija, pa ga izbacili s presice Merkel i Erdogana

Novinar izbačen s presice Erdogana i Merkel (Foto: AFP)
Novinar izbačen s presice Erdogana i Merkel (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Novinar izbačen s presice Erdogana i Merkel (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Adil Yigit, novinar portala Aurupa Postasi, koji je na zajedničkoj konferenciji za medije njemačke kancelarke Angele Merkel i turskog predsjednika Recepa Erdogana nosio majicu s natpisom "sloboda medija za novinare u Turskoj" izbačen je s konferencije.

Turski predsjednik  Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je turski novinar Can Dundar, koji je trenutno u egzilu u Njemačkoj; osuđeni špijun te bi trebao biti izručen Turskoj.

Pročitajte i ovo Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom" Ilustracija Erdogan razgovarao s Putinom Putin uskoro putuje u Ankaru: Kremlj spreman obnoviti ugovor o žitu, otkriveni i uvjeti

Trodnevni službeni posjet turskog predsjednika Njemačkoj stoji u sjeni napetih odnosa koji vladaju između dviju zemalja već godinama, a zaoštrili su se nakon što je Turska optužila Njemačku da pruža utočište mnogima koje službena Ankara smatra odgovornima za organizaciju neuspjelog puča na ljeto 2016.

Odnose je dodatno zaoštrila zabrana nastupa turskih političara na predizbornim kampanjama za turske državljane koji žive u Njemačkoj. Erdogan je u više navrata Njemačkom državnom vrhu predbacio "nacističke metode".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene