Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Podnesene prve optužbe u istrazi mogućeg ruskog miješanja u američke izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika savezna porota u Washingtonu odobrila je prve optužnice u istrazi navodnog ruskog miješanja u predsjedničke izbore SAD-a 2016. godine, izvijestio je CNN a prenosi Reuters.

Optužbe su zapečaćene po nalozima federalnog suca i nije poznat njihov sadržaj, ističe CNN dodajući kako svatko tko se suočava s optužbama može biti uhićen u ponedjeljak. Američke obavještajne agencije zaključile su u siječnju kako se Rusija miješala u izbore kako bi pomogla predsjedniku Donaldu Trumpu pobijediti demokratskog kandidata Hillary Clinton kroz kampanju hakiranja i objavljivanja neugodnih poruka e-pošte te širenje propagande putem društvenih medija kako bi diskreditirala kampanju.

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Ivica Puljić GOST DNEVNIKA NOVE TV Prognoze za superutorak i koje bi države mogle presuditi? "Obično se kaže tko će tamo pobijediti…"

Posebni savjetnik Robert Mueller istražuje jesu li se službenici Trumpovih kampanja urotili i podržavali ta ruska nastojanja. Istražuju se i drugi mogući zločini, uključujući i opstrukciju pravde, pranje novca i utaju poreza. Muelerov glasnogovornik Peter Carr odbio je komentirati Reutersu izvješću CNN-a u petak.

Trump je odbacio tvrdnje da se njegova kampanja urotila s Rusima i osudio istrage o tom pitanju kao lov na vještice. Kremlj je odbio tvrdnje. Muellera je imenovalo Ministarstvo pravosuđe u svibnju da vodi istragu nakon što je Trump otpustio direktora FBI-a Jamesa Comeya koji je vodio federalnu istragu o mogućoj suradnji s Rusijom.

U srpnju su agenti FBI-a upali u kuću Trumpovog bivšeg menadžera kampanje Paula Manaforta u Virginiji, čiji je poslove i prijašnji angažman za prorusku političku stranku u Ukrajini istraživao Muellerov tim. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene