Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeo dvodnevni sastanak šefova diplomacije G8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G8) počeo je u četvrtak u Kyotu, a očekuje se da će glavne teme biti nuklearni programi Sjeverne Koreje kao i situacija u Zimbabveu.

Šefovi diplomacije osam zemalja (Njemačke, Kanade, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Italije, Japana i Rusije) okupili su se na svečanosti otvaranja sastanka u carskoj palači u Kyotu, nekadašnjem glavnom gradu Japana.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

U četvrtak navečer očekuje ih radna večera, a u petak počinju razgovori.

Ministri također trebaju pripremiti summit G8 koji će se održati 8. srpnja u Japanu, a čija će glavna tema biti globalno zatopljenje. Međutim, ne očekuje se da će po tom pitanju biti postignut veliki napredak, izjavio je u četvrtak britanski izaslanik za klimatske promjene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene