Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Udruženi zločinački pothvat'

Počelo suđenje za ubojstvo Hrvata i Bošnjaka iz Prijedora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Sudom Bosne i Hercegovine u Sarajevu u ponedjeljak je počelo suđenje osmorici bosanskih Srba optuženih za ubojstvo više od 200 Hrvata i Bošnjaka s područja Prijedora u kolovozu 1992. godine.

Optužnica tereti Damira Ivankovića, Zorana Babića, Gordana Đurića, Milorada Radakovića, Milorada Škrbića, Ljubišu Ćetića, Dušana Jankovića i Željka Stojnića da su kao pripadnici policije bosanskih Srba na na Korićanskim stijenama na području Vlašića iz kolone zarobljenika izdvojili više od 200 Hrvata i Bošnjaka i zatim ih strijeljali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Riječ je o osobama koje su prije toga bile zatočene u logorima na području Prijedora, a likvidirane su kada ih se vodilo na navodnu razmjenu. Tužiteljica Slavica Terzić obrazlažući optužnicu istaknula je kako je u ovom slučaju riječ o udruženom zločinačkom pothvatu čiji je rezultat 'gnjusno ubojstvo' velikog broja zarobljenika.

Zastupnici obrane u uvodnim riječima nisu osporavali da su zločini navedeni u optužnici počinjeni, no ustvrdili su kako osmorica optuženih u njima nisu izravno sudjelovala. Najavljeno je kako će tijekom suđenja svjedočiti više desetaka neposrednih svjedoka zbivanja na Korićanskim stijenama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene