Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet mjeseci igrao dvostruku igru

Pobunjenicima pomagao dvostruki agent, viši časnik u Gadafijevoj vojsci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još od veljače je viši časnik u osobnoj straži Moamera Gadafija igrao dvostruku igru. Po danu je izdavao naređenja za uhićenja pobunjenika, a po noći se potajice s njima sastajao.

Više od pet mjeseci protivnici Gadafijeva režima oslanjali su se na informacije koje im je davao. Detaljno im je opisivao kako izbjeći sigurnosne provjere i davao im podatke o predstojećim racijama, piše Wall Street Journal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zna se gdje je Gadafijev sin Saif bježi prema Nigeru? Slika nije dostupna 'Wow!' Hillary Clinton na vijest o Gadafiju rekla 'WOW'

Ovaj tjedan, nakon što su pobunjenici zauzeli pukovnikovu rezidenciju i preuzeli vlast nad glavnim gradom pomagač je napokon dočekao da se i javnosti može predstaviti pravim imenom i prezimenom - on je Mahmoud Ben Jumaa, viši časnik u Gadafijevoj osobnoj straži.

54-godišnjak je po danu izdavao naređenja za uhićenja i praćenje mogućih pobunjenika, a po noći se potajice sastajao s Gadafijevim protivnicima i pomagao im.

'Bio sam na čelu jednog ugnjetavačkog organa u Gadafijevoj vladi. I cijelo vrijeme sam radio sve što sam mogao kako bih pomogao da revolucija uspije', otkrio je Ben Jumaa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene