Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Televizijske postaje objavile su snimku mjesta gdje se skrivao ubijeni libijski čelnik netom prije nego je uhvaćen i ubijen.


Borci NTC-a na snimci pokazuju dvije odvodne cijevi ispod autoceste u blizini Sirta. U jednoj od tih cijevi skrivao se i Moamer Gadafi nakon što su NATO snage bombardirale konvoj u kojem se nalazio. Iznad cijevi sprejem je ispisano 'gnusni Gadafi' i 'Bog je najveći'.

Vezani članci Slika nije dostupna Gadafijev sin Saif bježi prema Nigeru? Slika nije dostupna Hillary Clinton na vijest o Gadafiju rekla 'WOW'

'Gadafi je smrtno je ranjen metkom u želudac nakon što je uhvaćen', izjavio je za televiziju Al-Arabija liječnik koji je pregledao njegovo tijelo. 'Gadafi je uhvaćen živ, ali je kasnije ubijen. Postoji metak koji je primaran uzrok smrti, metak koji mu je probio utrobu', rekao je liječnik. 'Dobio je još jedan metak, koji je prošao kroz njegovu glavu, ušao i izašao', dodao je liječnik.

Svjetski mediji pišu i da su posljednje riječi bivšeg libijskog čelnika bile 'Tko ste vi? Šta hoćete?' te da je i molio za milost.