Međunarodni promatrači kažu da dijelovi tijela još uvijek leže razbacani na neosiguranom području Ukrajine na koje je pao avion MH17, a Nizozemci tvrde da se u vlaku nalazi 82 tijela manje nego su pobunjenici naveli.


'Tu su još ljudski ostaci koji nisu zbrinuti', rekao je Michael Bociurkiw, glasnogovornik Europske organizacije za sigurnost i suradnju (OSCE), nakon što je posjetio mjesto pada zrakoplova MH17, piše Daily Star.

Vezani članci Medicinska sestra Dajana Prava filmska priča - Medicinska sestra iz Varaždina u avionu: "Dijete smo zamotali u deku..." Istražitelji na mjestu nesreće Avion namjerno srušen? Otkriveni šokantni detalji zrakoplovne nesreće u kojoj su poginule 132 osobe

Područje na koje je srušen malezijski putnički zrakoplov u kojem se nalazilo 298 osoba, trenutačno je u rukama pobunjenika u krizom pogođenoj Ukrajini. Pobunjenici koji su sakupljali tijela i tovarili ih u vlakove rekli su kako su u Hrakov vlakom uputili 282 tijela.

Međutim, nizozemski stručnjaci koji su preuzeli tijela, tvrde da se u vlakovima nalazi 200, a ne 282 tijela. 'Sigurni smo da imamo 200 tijela', rekao je Jan Tuinder, voditelj nizozemske delegacije.

Britanija će analizirati crne kutije iz malezijskog zrakoplova

Let MH17 koji je iz Amsterdama letio za Kuala Lumpur, srušen je u četvrtak, najvjerojatnije raketom. U njemu je bilo 298 putnika i članova posade, od kojih 193 Nizozemca.

Ali, broj tijela poslanih vlakom, samo je jedan u nizu nelogičnosti s mjesta nesreće. Ono, prema riječima međunarodnih promatrača koji su stigli ondje, nije još osigurano, a mnoge stvari koje su pripadale putnicima su tko zna gdje. Osim toga, pet dana nakon incidenta, promatrači OSCE-a primijetili su i promjene u olupini.

'Stražnji dio letjelice, jedan od najvećih komada koji je na tlo pao relativno čitav, definitivno je prepiljen', rekao je Bociurkiw. Dodaje kako ne bi trebalo zaključivati naprečac i da je moguće da su promjene na olupini napravljene kako bi se lakše iz nje uklonila tijela.

'Zapanjilo nas je to što na mjestu nesreće nismo primijetili da itko skuplja posmrtne ostatke', dodaje Bociurkiw. Promatrači OESS-a su vidjeli dijelove tijela na najmanje dva mjesta na velikom području na kojem se rasprostiru ostaci zrakoplova.

Malezijski stručnjaci su primijetili da su se od visoke temperature pri udaru otopila aluminijska krila zrakoplova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju