Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvrijeđeni katolici

Playboyeva isprika zbog naslovnice s pozom Djevice Marije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Magazin Playboy objavio je službenu ispriku nakon što su na naslovnici svog meksičkog izdanja za ovaj mjesec objavili fotografiju modela u sličnoj pozi kao i Djevica Marija. Magazin je izašao na kioske samo nekoliko dana prije obilježavanja Gospe od Guadalupea.

Argentinski model Maria Florencia Onori na naslovnici je zaogrnuta samo bijelom tkaninom. Uz fotografiju je naslov 'Volimo te Marija', piše Metro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđen na 40 do 60 godina zatvora Ukrao da plati pobačaj djevojčici koju je silovao Slika nije dostupna 'Lov' na lažne vizije Papa objavio 'sveti rat' vidiocima Djevice Marije

U svojoj je izjavi Playboy naglasio kako je meksičko izdanje magazina uređeno po licenci te da tvrtka nije ni odobrila ni potvrdila naslovnicu.

'Meksičko izdanje Playboya nije imalo namjeru naslovnicom uvrijediti nikoga, ali razumijemo kako je do toga moglo doći. I mi kao i meksičko izdanje Playboya najiskrenije se ispričavamo', stoji u priopćenju.

'Nikad nam nije bila namjera napraviti portret Djevice iz Guadalupea ili bilo koje druge religijske figure. Naša je namjera bila prikazati vrijeme renesanse na naslovnici', rekao je izdavač meksičkog Playboya, Rauly Sayrols.

Djevica od Guadalupea se, kako kaže legenda, u šesnaestom stoljeću pokazala jednom seljaku, a budući da je meksička omiljena rimokatolička figura, svake godine organizira se tradicionalno hodočašće u njezinu čast, što je jedan od najvećih vjerskih događaja uopće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene