Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanac Aurelio Vallecillo-Sanchez ukrao je nekoliko stoljeća staru sliku Djevice Marije u nadi da će je uspjeti prodati. Novac mu je trebao da plati pobačaj 14-godišnjoj djevojčici koju je silovao.


Sud u Omahi osudio je 40-godišnjeg Vallecillo-Sancheza na 30 do 40 godina zatvora zbog silovanja i 10 do 20 godina za krađu 100.000 dolara vrijedne slike Djevice Marije koju je ukrao iz katedrale Svete Cecilije. Puštanje na slobodu neće moći zatražiti prije nego navrši 60 godina, no najvjerojatnije neće biti pušten iz zatvora prije 70-te.

Vezani članci Hod za slobodu u Sisku - 1 Dva hoda - za život i za slobodu: "Hodajte do birališta i zaustavimo ovo" Jelena Veljača Nakon brojnih žena i bivše hrvatske predsjednice, i Jelena Veljača ima poruku za Miroslava Škoru

40-godišnjak je svoju 14-godišnjoj žrtvu silovao i napravio joj dijete, a potom joj rekao kako obitelji i ostalima mora reći da je djetetov otac jedan tinejdžer. Prijetio je da će ubiti i nju i njezinu obitelj ako ikome kaže da je on otac djeteta. Potom je odlučio skupiti novac za pobačaj. Dok su njegova djeca vani čuvala stražu, on je iz katedrale ukrao sliku. Potom je 14-godišnjakinju i sliku 'utrpao' u automobil i krenuo za Meksiko. Iako se nadao da će za sliku Djevice Marije dobiti 30.000 dolara, dobio je samo 3.000. Djevojčicu je potom odveo na pobačaj, no liječnik kod kojeg su došli ga nije htio napraviti 'jer je trudnoća previše odmakla'.

Nakon povratka u Omahu žrtva je ipak odlučila otići na policiju. Tijekom istrage policija je od njegove djece doznala i kako je tijekom 2006. i 2007. počinio više desetaka krađa u najmanje pet lokalnih crkava. Djevojčica je u međuvremenu, prekinula školovanje i o djetetu se brinu ona i njezina majka.