Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na Bledu

IZAZVAO PANIKU Pijan skoro potopio brodicu s turistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijanom "kapetanu" turističke brodice kojom se skupina gostiju iz Italije i Rusije vozila Bledskim jezerom prijeti kazna od 1.200 eura budući da je testiranje na obali pokazalo kako ima 1,43 promila alkohola u krvi, objavili su slovenski mediji.

Starijem muškarcu koji je nekoć imao dozvolu za prijevoz turista s obale na bledski otočić, ali ju je prenio na sina, zabranjen je ubuduće svaki pristup mjestu na kojemu su usidrene "pletne", tradicijski drveni čamci koji mogu primiti dvadesetak osoba.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Nesreća u Zagrebu - 4 Vozač je uhićen Pijan zamalo usmrtio radnika Čistoće, iz Sindikata bijesni: "Vidite koji je to posao i koji su to rizici"

"To je žalostan događaj i prvi takav slučaj", kazao je za "Delo" od četvrtka gradonačelnik Bleda Janez Fajfer. On se turistima ispričao za neugodnosti, a od slučaja se distancirala i udruga "pletnara" s koncesijom za vožnju po jezeru.

Alkoholiziranom muškarcu zabranjeno je da do daljnjega vozi po jezeru i približava vezu za čamce, a o njegovom incidentu još se vodi postupak, objavila je policija.

Iako je tvrđeno da je na brodu u vrijeme događaja koji je među turistima izazvao paniku bilo dovoljno pojaseva za spašavanje, policija i općina ponovo su upozorili sve pletnare da se drže propisa, posebno glede alkohola jer u vrijeme dok rade s turistima ne smiju piti.

Turiste koji su bili prestrašeni i u panici jer se brod počeo jako ljuljati, pa se mogao prevrnuti, spasila je žena koja je svojim čamcem veslala u blizini, te ih smirila i uzela vesla u ruke, te ih tako dovela do obale.

"Učinilo mi se da brodom nitko ne upravlja, a putnici su bili u panici. Kad sam se približla, vidjela sam da je pletnar jako alkoholiziran i leži, a nikako mu nije uspijevalo da ustane", kazala je novinarima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene