Bled (Foto: Guliver/Thinkstock)
Bled (Foto: Guliver/Thinkstock)

Pijanom "kapetanu" turističke brodice kojom se skupina gostiju iz Italije i Rusije vozila Bledskim jezerom prijeti kazna od 1.200 eura budući da je testiranje na obali pokazalo kako ima 1,43 promila alkohola u krvi, objavili su slovenski mediji.


Starijem muškarcu koji je nekoć imao dozvolu za prijevoz turista s obale na bledski otočić, ali ju je prenio na sina, zabranjen je ubuduće svaki pristup mjestu na kojemu su usidrene "pletne", tradicijski drveni čamci koji mogu primiti dvadesetak osoba.

"To je žalostan događaj i prvi takav slučaj", kazao je za "Delo" od četvrtka gradonačelnik Bleda Janez Fajfer. On se turistima ispričao za neugodnosti, a od slučaja se distancirala i udruga "pletnara" s koncesijom za vožnju po jezeru.

Alkoholiziranom muškarcu zabranjeno je da do daljnjega vozi po jezeru i približava vezu za čamce, a o njegovom incidentu još se vodi postupak, objavila je policija.

Iako je tvrđeno da je na brodu u vrijeme događaja koji je među turistima izazvao paniku bilo dovoljno pojaseva za spašavanje, policija i općina ponovo su upozorili sve pletnare da se drže propisa, posebno glede alkohola jer u vrijeme dok rade s turistima ne smiju piti.

Turiste koji su bili prestrašeni i u panici jer se brod počeo jako ljuljati, pa se mogao prevrnuti, spasila je žena koja je svojim čamcem veslala u blizini, te ih smirila i uzela vesla u ruke, te ih tako dovela do obale.

"Učinilo mi se da brodom nitko ne upravlja, a putnici su bili u panici. Kad sam se približla, vidjela sam da je pletnar jako alkoholiziran i leži, a nikako mu nije uspijevalo da ustane", kazala je novinarima. (Hina)