Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradalo petero ljudi

Milijarder poginuo u padu helikoptera na Aljasci, njegovo se bogatstvo procjenjuje na 17,5 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki milijarder Petr Kellner poginuo je u padu helikoptera na Aljasci, priopćila je njegova financijska grupa PPF u ponedjeljak.

PPF navodi da je u nesreći, čije se okolnosti istražuju, poginulo pet osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje očevid Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći kod Duge Rese: Promet je u prekidu U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 4 Pavučnjak Policija traži svjedoke: Osoba smrtno stradala u nesreći u kojoj su sudjelovali auto i motocikl

"U najdubljoj boli javljamo da je osnivač i većinski vlasnik PPF grupe, gospodin Petr Kellner tragično preminuo u nesreći helikoptera na Aljasci 27. ožujka."

Skupina je u subotu navečer krenula na skijaški izlet helikopterom Airbus AS350 B3 iz kojeg se nije vratila. Uzrok nesreće još se istražuje.

Kellner (56) je počeo stjecati bogatstvo za vrijeme postkomunističkog razdoblja u Češkoj, a njegovo se bogatstvo, po Forbesu, procjenjuje na 17,5 milijardi dolara.

Devedesetih godina osnovao je s partnerima PPF kao investicijsku tvrtku kako bi sudjelovala u shemi privatizacije stotina državnih kompanija.

Grupa PPF ulaže u niz grana, od bankarstva i financijskog sektora preko biotehnologija, osiguranja, telekomunikacija, poljoprivrede, do nekretnina. Sjedište grupe je u Nizozemskoj, no aktivna je i u Europi, Rusiji, Aziji i Sjevernoj Americi.

Kellner je bio vlasnik  češke investicijske grupe PPF, CME fonda, a time i slovenskog POP TV-a. Jako piše B92, bio novi vlasnik telekom operatera "Telenora" u Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Bugarskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene