Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet ljudi je poginulo u četvrtak u pucnjavi u gradu Chattanooge u Tennesseeju, na jugu SAD-a, uključujući i napadača koji je otvorio vatru na dva vojna objekta. Lokalne su vlasti priopćile da je riječ o terorističkom činu.


Napadač u otvorenom Ford Mustangu otvorio je vatru na vojni centar za novačenje i pričuvni centar ratne mornarice, koji su jedan od drugog udaljeni 10 kilometara. Prije nego su ga likvidirale snage reda, u ubilačkom je pohodu, kako javlja AFP, ubio četvero vojnika. Policija je na Twitteru kratko objavila da je pucnjava "okončana".

KRVAVI NAPAD Pucao iz Mercedesa i ubio dvoje ljudi

Vezani članci Slika nije dostupna Što se to događa u SAD-u? Društvenim mrežama širi se video pucnjave ispred trgovine Pištolj, ilustracija Nova pucnjava u Teksasu, muškarac ubio najmanje troje ljudi. Već je bio u zatvoru zbog zlostavljanja djeteta

"Ovaj slučaj vodimo kao teroristički čin", kazao je Bill Killian, državni odvjetnik za istočni okrug Tenneesseeja. O napadu na vojna postrojenja obavješten je i predsjednik Barack Obama.

U blizini mjesta pucnjave zatvoreni su svi poslovni prostori, koledž i ostale ustanove. Na mjesto događaja stigle su u savezne vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook