Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael će proširiti i pojačati napade na Hezbolah. Priopćio je to izraelski ministar obrane Amir Peretz parlamentu, nedugo nakon pristanka na 48-satni prekid vatre.


Izraelska vlada će tako u ponedjeljak poslijepodne razmatrati pojačanje kopnenih napada, kao i prijedlog o aktiviranju više tisuća pričuvnih vojnika, koji bi odmah potom bili poslani u Libanon. 

Vezani članci Slika nije dostupna Annan optužio Izrael za kršenje primirja Slika nije dostupna Libanon prijeti prekidom raspoređivanja vojske

Podsjetimo, Izrael je nakon ubojstva približno 60 civila u Qani ove nedjelje bio pod jakim međunarodnim pritiskom koji je urodilo pristankom na 48-satni prekid vatre koji još nije na snazi. No izraelski vojni dužnosnici su odmah istaknuli da prekid vatre ne znaći i obustavu artiljerijske vatre ili prekid manjih kopnenih operacija. 

Nakon Peretzovog obraćanja Parlamentu, otvara se mogućnost da Izrael kratko primirje iskoristi za pripremu velike kopnene ofenzive, no tu najavu izraelskog ministra obrane još trebaju potvrditi i njegove kolege u vladi u ponedjeljak poslijepodne.

Američka državna tajnica izjavila je u ponedjelajk ujutro u Jeruzalemu da bi prekid vatre i trajno rješenje krize između Izraela i Libanona moglo biti postignuto ovog tjedna. 

- U trenutku kad odlazim u Washington, nosim sa sobom konsenzus da je potrebno hitno primirje i dugoročno rješenje, rekla je Rice na konferenciji za novinare u Jeruzalemu. 
- Vjerujem da će oboje biti postignuto ovoga tjedna, misli Rice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju