Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peretz najavio veliku kopnenu ofenzivu na Libanon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael će proširiti i pojačati napade na Hezbolah. Priopćio je to izraelski ministar obrane Amir Peretz parlamentu, nedugo nakon pristanka na 48-satni prekid vatre.

Izraelska vlada će tako u ponedjeljak poslijepodne razmatrati pojačanje kopnenih napada, kao i prijedlog o aktiviranju više tisuća pričuvnih vojnika, koji bi odmah potom bili poslani u Libanon. 

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Podsjetimo, Izrael je nakon ubojstva približno 60 civila u Qani ove nedjelje bio pod jakim međunarodnim pritiskom koji je urodilo pristankom na 48-satni prekid vatre koji još nije na snazi. No izraelski vojni dužnosnici su odmah istaknuli da prekid vatre ne znaći i obustavu artiljerijske vatre ili prekid manjih kopnenih operacija. 

Nakon Peretzovog obraćanja Parlamentu, otvara se mogućnost da Izrael kratko primirje iskoristi za pripremu velike kopnene ofenzive, no tu najavu izraelskog ministra obrane još trebaju potvrditi i njegove kolege u vladi u ponedjeljak poslijepodne.

Američka državna tajnica izjavila je u ponedjelajk ujutro u Jeruzalemu da bi prekid vatre i trajno rješenje krize između Izraela i Libanona moglo biti postignuto ovog tjedna. 

- U trenutku kad odlazim u Washington, nosim sa sobom konsenzus da je potrebno hitno primirje i dugoročno rješenje, rekla je Rice na konferenciji za novinare u Jeruzalemu. 
- Vjerujem da će oboje biti postignuto ovoga tjedna, misli Rice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene