Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U škripcu

PENTAGON U PANICI Treba im još 18 ruskih raketnih motora za slanje vojnih satelita u svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pentagon ima velik problem, jer svoje satelite treba slati u svemir, no ponestaje im raketnih motora s kojima bi to i dalje činili.

Iako je pod gospodarskim sankcijama Zapada, Rusija bi i dalje mogla profitirati, jer Pentagon ima potrebu za još 18 raketnih motora RD-180, ruske proizvodnje, koji bi pogonili njihove rakete, koje pak nose američke vojne satelite u orbitu oko Zemlje.

Pročitajte i ovo Razoreno ukrajinsko selo Napeta situacija Rusija poslala upozorenje Europi i SAD-u: "Ako to učinite uslijedit će razarajuća osveta" Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva

Pentagonu ti motori trebaju u narednom periodu od otprilike šest godina, istaknuo je zamjenik američkog ministra obrane Robert Work, a prenosi agencija Reuters.

Američki Kongres je, međutim, zabranio korištenje navedenih ruskih raketnih motora za vojne potrebe nakon 2019. godine, a razlog tome jest ruska anksija Krima i upletenost u sukobe na istoku Ukrajine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene