Obavijesti Video Pretražite Navigacija
detalji sa suđenja

Pedofilska banda vodila monstruozni lanac zlostavljanja: Djeci davali alkohol i kokain pa ih silovali

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Isplivali su detalji gnjusnog zlostavljanja djece tijekom suđenja sedmero članova škotske pedofilske bande.

Sedam članova škotske pedofilske bande, starosti između 41 i 50 godina, proglašeno je krivima za vođenje monstruoznog lanca seksualnog zlostavljanja djece u Glasgowu. 

Članovi bande suočili su se s nizom optužbi protiv troje djece. Porota ih je na Visokom sudu proglasila krivima za seksualni napad i silovanje. NSPCC je taj slučaj navao jednim od najgorih u posljednjim desetljećima. 

Detalji njihovog izopačenog ponašanje iznijeti su na suđenju koje je trajalo više od dva mjeseca. Članovi bande djecu osnovnoškolske dobi trovali su alkoholom i kokainom dok su bila podvrgnuta grupnim silovanjima i seksualnom zlostavljanju na raznim imanjima.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (DP) novi plakat za vukovar Penava za Dnevnik Nove TV o drugom plakatu i tenzijama uoči obilježavanja Dana sjećanja, evo što kaže o Anušiću i jačanju pozicija HDZ-a u Slavoniji

Nasilje su provodili između 2012. i 2020. godine. Stariju djecu prisiljavali su da zlostavljaju mlađu. Mladi su ta mjesta na kojima su ih zlostavljali nazivali kućom zvijeri, a tvrde i da su zlostavljači razmijenjivali novac nakon napada.

Zlostavljana djeca vjerovala su da su njihovi napadači vještice i čarobnjaci koji ih mogu pretvoriti u mačke i pse. Poroti je rečeno da je jedno dijete stavljeno u mikrovalnu pećnicu, pećnicu, hladnjak i zamrzivač kako bi se ubilo, piše Sky News.

Jedna od žrtava je rekla poroti: "Dvije vještice držale su moje noge, bilo mi je neugodno, sve su vještice i čarobnjaci gledali".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Izjava nakon Predsjedništva HDZ-a Plenković odgovorio na pitanje hoće li Banožić ostati u stranci, sasuo paljbu po oporbi: "Ovu smo krizu tako brzo riješili da ne znaju što bi rekli"

"Ovo je bilo užasno iskušenje za mlade žrtve koje su bile podvrgnute godinama nezamislivog zlostavljanja", komentirala je načelnica detektiva Nicola Kilbane.

"Razine izopačenosti prikazane u ovom slučaju iznimno su rijetke u Škotskoj i hrabrost žrtava bila je ključna u osiguravanju osude", dodala je.

Presuda će se na Vrhovnom sudu izreći 4. siječnja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene