Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotova priča

Pastor Jones: Kuran nećemo spaliti, ni danas, niti ikad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pastor Terry Jones se izjasnio, spaljivanja Kurana neće biti.

'Definitivno nećemo spaliti Kuran... niti danas, niti ikad', rekao je Jones, koji se danas zaputio u New York. Jones je izazvao buru i zgražanje u javnosti najavom spaljivanja Kurana na 9. obljetnicu napada na World Trade Center i Pentagon.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija će imati veće ovlasti Švedska najavila posljedice nakon spaljivanja Kurana: "Sve što je legalno nije i primjereno, može biti loše i strašno" Slika nije dostupna Incident na dan obljetnice VIDEO Skandalozno: Palili Kuran i stranicama 'brisali' stražnjicu

>> Kontroverzni pastor Jones otputovao u New York

>> Sin pastora Jonesa: Nećemo spaljivati Kuran na obljetnicu

On je prije dva dana izjavio kako će odustati od plana spaljivanja Kurana, ukoliko dobije obećanje o zaustavljanju gradnje islamskog centra pored 'ground zeroa'. Medijima je tada rekao kako se oko toga dogovorio s njujorškim imamom Fesialom Abdulom Raufom, no ovaj je to još istog dana demantirao.

Jonesova najava da će spaliti Kuran, na noge je digla sve u SAD-u i izazvala zgražanje diljem svijeta. Mnogi politički čelnici najavu tog čina su osudili, a organizirani su i prosvjedi u muslimanskim zemljama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene