Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođen prosvjed

Sin pastora Jonesa: Nećemo spaljivati Kuran na obljetnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin pastora Terry Jamesa, koji je obustavio planove za prosvjedno spaljivanja Kurana na godišnjicu terorističkih napada na SAD 11. rujna, izjavio je da sveta knjiga islama neće biti spaljena u njihovoj crkvi na Floridi, javlja agencija AP.

Luke Jones, sin velečasnog Terrya Jonesa, izjavio je novinarima u petak da se najavljeni događaj neće održati u subotu. No, on je kazao kako ne može govoriti o tome hoće li se to dogoditi u budućnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pastor Jones i dalje 'mulja' SAD: Mediji propituju jesu li pastoru dali previše publiciteta Slika nije dostupna Odaustao? Pastor zasad odustao od spaljivanja Kurana

>> SAD: Mediji propituju jesu li pastoru dali previše publiciteta

Kontroverzni pentekostalni pastor iz gradića Gainesvillea, čija crkva 'Dove World Outreach' centar okuplja samo 50-ak vjernika, otkazao je spaljivanje Kurana nakon što je objavio da je s imamom iz New Yorka postigao dogovor da se neće graditi sporna džamija nedaleko 'Ground Zero-a', mjesta rušenje tornjeva blizanaca WTC-a 11. rujna 2001. Suočen s opovrgavanjem postojanja takvog dogovora, Jones je kazao da je spaljivanje Kurana suspendirano.

Pastor je najavio da će u petak otputovati u New York te se sastati s imamom Feisalom Abdulom Raufom, koji vodi projekt izgradnje sporne džamije. Jonesova najava spaljivanja Kurana izazvala je zabrinutost državnih, vojnih i vjerskih dužnosnika u SAD-u i svijetu, te prosvjede u nekim muslimanskim zemljama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene