Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti službenih posljedica

Parlamentarna istraga: Carl Bildt radio za Rusiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt osumnjičen je da je djelovao u korist Rusije u svezi nekretnine blizu Stockholma.

Zahtjev je povjerenstvu podnijela oporbena stranka Zelenih, koja optužuje Bildta da je pogodovao ruskoj strani u prodaji zgrade u ruskome vlasništvu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

>> Bolje bi joj bilo da čita moje knjige, nego što laže!

Arbitražni sud u Stockholmu presudio je u korist njemačkog poslovnog čovjeka Franza Sedelmayera, kojemu je ruska država oduzela poduzeće u Sankt Peterburgu 90-ih godina, i odredio obeštećenje od 3,6 milijuna eura uvećanih za sudske troškove.

Rusija je odbila obeštetiti Sedelmayera, pa je Agencija za rješavanje sporova naredila prodaju zgrade u vlasništvu Rusije kako bi se namirio dug.

No Bildt je 27. srpnja potpisao jedno od tri pisma, kojima ministarstvo vanjskih poslova upozorava Agenciju da bi prodaja mogla naštetiti švedsko-ruskim odnosima.

Prodaja zgrade najavljena je za 7. rujna, a parlamentarno povjerenstvo proučit će zahtjev u proljeće 2013. godine. Bude li proglašen krivim, Bildt će imati neugodnosti, ali ne i službenih posljedica. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene