Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stampedo u Angoli

Papu duboko potresla smrt dviju djevojaka u Luandi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. rekao je danas na misi u Luandi da je 'duboko potresen' zbog smrti dviju angolskih djevojaka koje su dan ranije poginule kada je mnoštvo pojurilo prema ulazu stadiona na kojem se Papa trebao sastati s katoličkom mladeži te zemlje.

Benedikt XVI. koji je u propovijedi pozvao stanovnike Angole i sve Afrikance na praštanje i pomirbu, počeo je nedjeljnu misu porukom žrtvama stampeda. 'Htio bih da se u ovoj euharistiji posebno spomenemo dviju djevojaka koje su izgubile život. Povjeravam ih Isusu, neka ih on primi u svoje kraljevstvo', rekao je Papa pred stotinama tisuća vjernika.

Pročitajte i ovo Stampedo u Jemenu Stotine ozlijeđenih VIDEO Stampedo na dobrotvornom događanju: Poginulo najmanje 85 osoba, među njima žene i djeca Policija u Pakistanu (Foto: AFP) Uhićena trojica Zbog podjele hrane nastao stampedo u kojem je poginulo 9 osoba: "Svi su počeli trčati"

'Izražavam svoju sućut obiteljima i prijateljima i svoju duboku bol, jer su išle na susret samnom. Molim za sve koji su ozlijeđeni', dodao je. Dvije djevojke, čija dob nije objavljena, poginule su u subotu na ulazu u stadion u Luandi gdje se Papa sastao s više od 30.000 mladih katolika, rekao je predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolce Federico Lombardi.

>> Dvije djevojke poginule u stampedu do Pape

U gužvi Dvije djevojke poginule u stampedu do Papeje ozlijeđeno četrdesetak osoba koje će kardinal Tarcisio Bertone, državni tajnik Svete Stolice, posjetiti u nedjelju poslijepodne, dodao je Lombardi.Papa se u ponedjeljak vraća u Rim. Na svom prvom afričkom pohodu posjetio je Kamerun i Angolu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene