Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. rekao je danas na misi u Luandi da je 'duboko potresen' zbog smrti dviju angolskih djevojaka koje su dan ranije poginule kada je mnoštvo pojurilo prema ulazu stadiona na kojem se Papa trebao sastati s katoličkom mladeži te zemlje.


Benedikt XVI. koji je u propovijedi pozvao stanovnike Angole i sve Afrikance na praštanje i pomirbu, počeo je nedjeljnu misu porukom žrtvama stampeda. 'Htio bih da se u ovoj euharistiji posebno spomenemo dviju djevojaka koje su izgubile život. Povjeravam ih Isusu, neka ih on primi u svoje kraljevstvo', rekao je Papa pred stotinama tisuća vjernika.

'Izražavam svoju sućut obiteljima i prijateljima i svoju duboku bol, jer su išle na susret samnom. Molim za sve koji su ozlijeđeni', dodao je. Dvije djevojke, čija dob nije objavljena, poginule su u subotu na ulazu u stadion u Luandi gdje se Papa sastao s više od 30.000 mladih katolika, rekao je predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolce Federico Lombardi.

Vezani članci Stampedo u noćnom klubu u Peruu - 3 U stampedu u noćnom klubu poginulo 13 ljudi: Sve je počelo kad je policija došla u nadzor zbog epidemioloških mjera Tanzanija Stampedo tijekom mise, poginulo najmanje 20 ljudi: "Bilo je užasno, ljudi su gazili jedni po drugima bez milosti"

>> Dvije djevojke poginule u stampedu do Pape

U gužvi Dvije djevojke poginule u stampedu do Papeje ozlijeđeno četrdesetak osoba koje će kardinal Tarcisio Bertone, državni tajnik Svete Stolice, posjetiti u nedjelju poslijepodne, dodao je Lombardi.Papa se u ponedjeljak vraća u Rim. Na svom prvom afričkom pohodu posjetio je Kamerun i Angolu.