Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo uputio je telefonski poziv ženi iz Argentine koja mu se požalila na svoje probleme.


Žena iz Argentine tvrdi da je papa Franjo odlučio uzeti telefon u ruke i nazvati ju kako bi joj rekao važnu poruku, piše NY Daily News. Argentinki Jacqui, koja je u civilnom braku s muškarcem koji iza sebe ima razvod, Papa je navodno rekao da razvedene osobe odlaskom na pričest ne čine ništa loše.

Vezani članci Jessica Biel i Justin Timberlake Brak im je narušen nakon njegova flertovanja s kolegicom, no on ne odustaje od toga da se iskupi lijepoj supruzi Papa Franjo udario ženu Papa se oglasio o incidentu na Trgu sv. Petra, kada je udario ženu: "Ispričavam se zbog lošeg primjera koji sam dao"

Vatikanski predstavnik za CNN je potvrdio da se poziv dogodio, ali je rekao da je sadržaj razgovora privatna stvar između župnika i njegova župljanina.

Papin majstorski potez

Ako je poziv istinit, Papa njime pokazuje otvorenost prema preispitivanju stoljetne crkvene doktrine. Rastavljenim ljudima je, naime, zabranjeno sudjelovanje u pričesti, jednom od najvažniji crkvenih sakramenata. Osim ako prethodni brak nije crkveno poništen, crkva stupanje u novi smatra preljubom, a preljubnicima smatra i one koji stupe u brak s ranije razvedenim osobama.

O ovoj temi Franjo je govorio i u ožujku kada je poručio da razvedeni ljudi trebaju pratnju, a ne osudu.

Vatikan je, pak, poručio je kako je Papin telefonski poziv Argentinki progrešno protuačen, te da se zabrana sakramenata razvedenim osobama neće preispitivati unutar crkvene doktrine.

Papi je poslala pismo

Jacqui Lisbona nije dobila potporu svoje zajednice. Iako je u braku više od 20 godina i ima dvoje djece još uvijek joj ne dozvoljavaju pričest u lokalnoj crkvi. 'Svećenik mi je rekao da svaki put kad odem kući, vraćam se životu u grijehu', rekla je. Ona je prije šest mjeseci poslala pismo Papi i priznala mu da razmatra odlazak na pričest u crkvu gdje je nitko ne zna, ali boji se da će to biti kršenje crkvenih pravila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook