Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Duh milosrđa'

Papa: U srcu nosim pravedne težnje svih Kubanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u ponedjeljak je, po dolasku u Santiago, prvi dio svojeg posjeta toj državi, izjavio kako u srcu nosi ‘pravedne težnje svih Kubanaca’ te da stiže u duhu milosrđa.

‘U svojem srcu nosim pravedne težnje i legitimne želje svih Kubanaca, gdje god se nalazili, nosim njihove patnje i radosti, brige i najuzvišenija nadanja, osobito ona koja u srcima gaje mlad, kao i starije osobe, adolescenti i djeca, bolesni i radnici, zatvorenici, njihove obitelji, ali i svi siromasi’, rekao je Papa stigavši u zračnu luku u kojoj ga je dočekao predsjednik Raul Castro.

‘Na Kubu stižem kao hodočasnik milosrđa, kako bih potvrdio svoju braću u vjeri te kako bi ih potaknuo u nadi koja se rađa uz prisutnost Božje ljubavi u našim životima’, rekao je Benedikt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijateljsko ozračje Fidel Castro primio papu Franju u svome domu u Havani Slika nije dostupna Zauzeo se za slobodu vjeroispovijesti Papa završio posjet Kubi i Meksiku

>> Pogledajte što je Papa doživio na 'crvenoj' Kubi!

‘Dočekujemo vas s ljubavlju i poštovanjem i počašćeni smo vašim dolaskom’, rekao je Raul Castro u svojoj dobrodošlici.

Papa je kazao kako je Gospa od milosrđa iz El Cobrea, čije će svetište posjetiti u utorak, pomagala te da još uvijek pomaže Kubancima u vjeri te upravlja sudbinom ‘tog dragog naroda na njegovu putu pravde, mira, slobode i izmirenja’, rekao je Papa, podsjetivši na ‘povijesni posjet’ svojeg prethodnika Ivana Pavla II. 1998. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene