Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatikan kritizirao muzej

Papa u Izraelu neće posjetiti Muzej holokausta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. tijekom najavljena svibanjskog posjeta Svetoj Zemlji neće posjetiti izraelski Muzej holokausta u kojem se nalazi prijeporni potpis pod fotografijom pape Pija XII., koji je na čelu Crkve bio u doba 2. svjetskog rata, rekao je izraelski veleposlanik u Vatikanu Mordechay Lewy.

Lewy je to rekao tijekom konferencije o svetim mjestima u Jeruzalemu koja se održava u Rimu. Vatikan još nije potvrdio Papin posjet Svetoj Zemlji tijekom kojeg bi trebao posjetiti Jordan, Izrael i Palestinska područja.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Andrej Plenković osuđuje napad Hamasa Plenković: "Hrvatska vlada solidarna je s Izraelom, našim bliskim partnerom"

Mordechay je rekao kako bi Papa u društvu izraelskog predsjednik Shimona Peresa počast žrtvama pogroma Židova u 2. svjetskom ratu trebao odati za posjeta Memorijalnom institutu Yad Vashemu, ali neće posjetiti obližnji muzej koji tvori dio kompleksa instituta.

Vatikan je kritizirao muzej holokausta zbog potpisa pod fotografijom Pija XII. u kojem se implicira da je on ostao nijem na nacističke progone Židova, a katolički dužnosnici ga brane, ističući njegove upute o tome da Židovima treba pružiti sklonište u domovima katolika, bolnicama i samostanima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene