Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U posjetu Kubi

Papa u Havani pozvao na izgradnju otvorenog društva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. stigao je u utorak poslijepodne u Havanu, drugi dio svog 48-satnog posjeta Kubi, javlja France Presse iz glavnog kubanskog grada.

Stigavši iz Santiaga, gdje je kubanske katolike pozvao da izgrade otvoreno i obnovljeno društvo, Papu je u zračnoj luci dočekao čelnik kubanske katoličke crkve, kardinal Jaime Ortega i Svetog oca odmah otpratio do vatikanske nuncijature.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hotelu na Kubi - 7 deseci ozlijeđenih FOTO/VIDEO Drama u Havani, eksplozija u popularnom hotelu: Poginulo najmanje osam osoba, predsjednik otkrio uzrok Slika nije dostupna Pao u 'sjenu' Kubanci više ne slave rođendan Fidela Castra

>> Incident na Papinoj misi na Kubi: Jedan muškarac uhićen

Nakon odmora, Papu će službeno primiti kubanski predsjednik Raul Castro. Također je moguće da će se Papa sastati i ocem kubanske revolucije, 85-godišnjim Fidelom Castrom koji se s vlasti zbog zdravstvenih problema povukao 2006. godine.

U srijedu ujutro Benedikt XVI. će održati svečanu misu na poznatom Trgu revolucije u Havani, a zatim će u zračnoj luci održati oproštajni govor prije nego poslijepodne njegov zrakoplov poleti u Rim. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene