Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. stigao je u utorak poslijepodne u Havanu, drugi dio svog 48-satnog posjeta Kubi, javlja France Presse iz glavnog kubanskog grada.


Stigavši iz Santiaga, gdje je kubanske katolike pozvao da izgrade otvoreno i obnovljeno društvo, Papu je u zračnoj luci dočekao čelnik kubanske katoličke crkve, kardinal Jaime Ortega i Svetog oca odmah otpratio do vatikanske nuncijature.

Vezani članci Uragan Ida Opasan uragan Ida prijeti Louisiani: "Tko se želi evakuirati neka to učini što prije" Slika nije dostupna Kubanci više ne slave rođendan Fidela Castra

>> Incident na Papinoj misi na Kubi: Jedan muškarac uhićen

Nakon odmora, Papu će službeno primiti kubanski predsjednik Raul Castro. Također je moguće da će se Papa sastati i ocem kubanske revolucije, 85-godišnjim Fidelom Castrom koji se s vlasti zbog zdravstvenih problema povukao 2006. godine.

U srijedu ujutro Benedikt XVI. će održati svečanu misu na poznatom Trgu revolucije u Havani, a zatim će u zračnoj luci održati oproštajni govor prije nego poslijepodne njegov zrakoplov poleti u Rim. (Hina)