Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet

Papa stigao u Portugal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. doputovao je u utorak u četverodnevni posjet Portugalu a u zračnoj luci u Lisabonu dočekao ga je portugalski predsjednik Anibal Cavaco Silva.

Uz tri velike mise kojima će moći prisustvovati gotovo 800.000 osoba u Lisabonu, Fatimi i Portu, Papa će održati nekoliko govora. Središnji dio Papina posjeta odvijat će se u poznatom hodočasničkom odredištu, marijanskom svetištu Fatimi.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati"

Socijalistička vlada dopustila je, usprkos proračunskoj krizi, poseban dopust dužnosnicima kako bi prisustvovali misama, što je za sobom povuklo zatvaranje škola i lokalnih uprava.

U deset godina koliko je prošlo od posjeta prethodnog pape, Ivana Pavla II. u svibnju 2000., Portugal se promijenio. Iako ostaje većinom katolička zemlja - katolika je službeno više od 88 posto stanovništva - pobačaj više nije kazneno djelo, a homoseksualci će se uskoro moći vjenčati u skladu sa zakonom izglasanim u veljači. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene