Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa s nacističkom svastikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija pape Benedikta XVI. s nacističkom svastikom objavljena je na izraelskoj internetskoj stranici pristaša vladajuće stranke Kadima.

Fotografija je uklonjena i zamijenjena fotografijom nasmiješenog Pape kako promatra prepuni vatikanski Trg sv. Petra, nakon što je to zatražila čelnica Kadime Tzipi Livni.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

'Tzipi Livni to snažno osuđuje i radimo na uklanjanju te sramotne fotografije. Snažno se tome protivimo. To nije Kadima', rekao je glasnogovornik Amir Goldstein prije promjene fotografije.

Novi incident nadovezuje se na kontroverzu oko beatifikacije pape Pia XII. kojemu Židovi predbacuju da je tijekom Drugog svjetskog rata bio pasivan prema holokaustu.

Papa Benedikt XVI., odgovarajući na prosvjede židovskih organizacija, privremeno je zaustavio proces beatifikacije 'ratnog Pape', odlučivši da treba još razmisliti, objavio je u nedjelju Vatikan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene