Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. započeo je u nedjelju, maratonsko čitanje Biblije dugo tjedan dana.


Televizija RAI emitirat će program pod imenom 'Biblija danju i noću', a papa je počeo čitanje prvim poglavljem knjige Postanka.

Vezani članci Sajam Interliber Otkazan još jedan festival knjiga: Prošle godine je preskočen zbog koronavirusa, a sada je opet pod upitnikom Eva i zmija Priča o Adamu i Evi dobila verziju za TikTok, nekima je super, drugi misle da je svetogrđe

Maratonu će prisustvovati oko 1200 ljudi koji je čitati Stari i Novi Zavjet kroz sedam dana i šest noći.

I dok je papa maraton započeo iz svoje rezidencije u Vatikanu, većina čitanja održat će se u bazilici Svetog Križa jeruzalemskog koja potječe iz 4. stoljeća.

Osim katolika maratonu će prisustvovati i pripadnici drugih religija i ogranaka kršćanstva poput Židova, protestanata i pravoslavaca.

Benedikta, koji se pojavio na velikom ekranu, zamijenio je biskup Ilarion, predstavnik ruske pravoslavne crkve. Oskarom nagrađeni režiser Roberto Benigni također je prisustvovao čitanju Biblije u nedjelju.

Svakih par poglavlja puštala se kršćanska i židovska duhovna glazba, a nastupio je i proslavljeni pjevač opere Andrea Bocelli.

Biblijsko maratonsko čitanje trebao bi završiti kardinal Tarcisio Bertone, poglavljem Apokalipse.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju