Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa oštro osudio piromane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. oštro je, tijekom opće audijencije srijedom, osudio piromane nazvavši podmetanje požara "kriminalnom akcijom" i upozorivši kako se time dovodi u opasnost živote ljudi i ugrožava okoliš.

"Podmetanje požara predstavlja kriminalnu akciju, koju čine osobe neodgovornog ponašanja dovodeći u opasnost osobe i uništavajući okoliš, vrijedno dobro cijelog čovječanstva", rekao je Papa obraćajući se vjernicima na Trgu svetoga Petra u Rimu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatečen pri podmetanju požara Slika nije dostupna Kazna za piromane neprimjerena zločinu

Papa je pozvao na molitvu za žrtve, kako za one koji su žrtve poplava u Aziji, tako i za žrtve "užasnih požara u Grčkoj, Italiji i ostalim europskim zemljama".

"Pred dramatičnim događajima u kojima je bilo mnogo žrtava i golemih šteta ne može se ne biti zabrinut zbog neodgovornog ponašanja nekih koji u opasnost stavljaju život osoba i uništavaju baštinu okoliša, koje je vrijedno dobro cijelog čovječanstva", rekao je Benedikt XVI.

Neki talijanski biskupi su u svojim propovijedima proteklih dana
zatražili izopćenje iz Crkve za piromane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene