Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. u subotu je, tijekom razgovora s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom, naglasio da katolička crkva interveniranjem u javnu raspravu ni u čemu ne ugrožava slobodu.


Papa je na sastanku u Quirinaleu izrazio zabrinutost zbog sve većeg broja ilegalnih imigranata u Italiji, ali i u svijetu, te pozvao na pravedniju raspodjelu resursa.

Vezani članci Papa Franjo i Angelo Sodano Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile Ivan Čorkalo Časna sestra pokrenula spor protiv Riječke nadbiskupije: "Crkva uglavnom svoj prljavi veš skriva unutar četiri zida"

Napolitano je upozorio na opasnosti od jačanja rasizma u ekonomski oslabjelom društvu te obećao punu suradnju Italije s Vatikanom na području migracija.

Laičke struje, manjinske u Italiji, redovno optužuju Vatikan i talijansku episkopalnu konferenciju za uplitanje u političke debate. Odnosi između Italije i Svete Stolice uređeni su konkordatom od 1929. godine.

Benedikt XVI. je već posjetio Quirinale, sjedište talijanskog predsjednika 24. lipnja 2005. na početku svog pontifikata. Tada ga je primio Napolitanov prethodnik Carlo Azeglio Ciampi. Papa je tom prilikom pohvalio 'zdrav laicizam' države koji omogućuje da se 'zemaljske realnosti' uređuju na temelju normi države a da se pritom ne isključuju etički odnosi čiji su fundamenti u vjeri.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju