Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Papa kod Napolitana: Crkva ne ugrožava slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u subotu je, tijekom razgovora s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom, naglasio da katolička crkva interveniranjem u javnu raspravu ni u čemu ne ugrožava slobodu.

Papa je na sastanku u Quirinaleu izrazio zabrinutost zbog sve većeg broja ilegalnih imigranata u Italiji, ali i u svijetu, te pozvao na pravedniju raspodjelu resursa.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Napolitano je upozorio na opasnosti od jačanja rasizma u ekonomski oslabjelom društvu te obećao punu suradnju Italije s Vatikanom na području migracija.

Laičke struje, manjinske u Italiji, redovno optužuju Vatikan i talijansku episkopalnu konferenciju za uplitanje u političke debate. Odnosi između Italije i Svete Stolice uređeni su konkordatom od 1929. godine.

Benedikt XVI. je već posjetio Quirinale, sjedište talijanskog predsjednika 24. lipnja 2005. na početku svog pontifikata. Tada ga je primio Napolitanov prethodnik Carlo Azeglio Ciampi. Papa je tom prilikom pohvalio 'zdrav laicizam' države koji omogućuje da se 'zemaljske realnosti' uređuju na temelju normi države a da se pritom ne isključuju etički odnosi čiji su fundamenti u vjeri.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene