Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forum u Davosu

Papa eliti u Davosu: Svoje bogatsvo iskoristite za dobrobit čovječanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa se obratio vodećim osobama iz svijeta politike i biznisa te im poručio da svoje bogatstvo iskoriste za dobrobit čovječanstva dok se većina populacije bori sa siromaštvom.

U svojoj poruci koju je uputio više od 2500 sudionika Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) u Švicarskom gradu Davosu, Papa je zatražio od industrijalaca i bankara da promoviraju prosperitet, ali ih je i ukorio zbog ekscesa koje je razotkrila gospodarska kriza, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Papa Franjo žestoki nemiri Papa Franjo svijetu poslao važnu poruku: "Zaustavite se!" Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape

Svjetsku kremu u Davosu čuvat će 3.000 vojnika

Argentinski papa, koji se poistovjećuje sa siromašnima otkada je izabran prošle godine i snažno kritizira kapitalizam, prepoznao je da biznis podiže milijune iz siromaštva čak i kada dovodi do socijalne isključenosti.

'Iako podrazumijeva i ekonomski rast, za povećanje jednakosti potrebno je mnogo više. Prije svega zahtijeva uzvišenu viziju čovjeka', poručio je u svojoj poruci.

'Također zahtijeva odluke, mehanizme i procese za što bolju distribuciju bogatstva, stvaranje novih radnih mjesta i bolje zastupanje siromašnih', dodao je.

Nejednakost se počela širiti 1980-ih, ali privukla je pažnju od početka financijske krize koja je započela 2008. godine. Sve veći jaz između bogatih i siromašnih i socijalni nemiri označeni su kao najveće svjetske prijetnje na Svjetskom gospodarskom forumu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene