Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuda Pape Franje

''To je podlo i gnusno, korištenje djece da ubijaju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo osudio je u ponedjeljak džihadističke napade diljem svijeta i sve vjerske čelnike pozvao da naglase kako nitko ne smije ubijati u ime Boga.

U novogodišnjem govoru članovima diplomatskog zbora pri Svetoj Stolici, papa Franjo je rekao da ga žalosti što se religija i dalje koristi kao izgovor za "nasilje, marginalizaciju i odbacivanje".

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma

Pritom se pozvao na "terorizam potaknut fundamentalizmom" koji je 2016. odnosio živote u Afganistanu, Bangladešu, Belgiji, Burkini Faso, Egiptu, Francuskoj, Njemačkoj, Iraku, Jordanu, Nigeriji, Pakistanu, Tunisu, Turskoj i Sjedinjenim Državama.

"To je podlo i gnusno, korištenje djece da ubijaju, kao u Nigeriji, ili napadati ljude na molitvi, kao u Kairu, ili radnike i putnike, kao u Bruxellesu, ili prolaznike, kao u Nici i Berlinu, ili ljude koji slave Novu godinu, kao u Istanbulu", rekao je Franjo.

"To je ludilo koje zlorabi Božje ime kako bi sijalo smrt", rekao je Papa.

"Zato pozivam sve vjerske čelnike da zajedno još jednom nedvosmisleno objave da nitko ne može ubijati u ime Boga", naglasio je.

Ujedno je pozvao sve vlade da se bore protiv siromaštva koje generira takav fundamentalizam. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene