Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo osudio je u ponedjeljak džihadističke napade diljem svijeta i sve vjerske čelnike pozvao da naglase kako nitko ne smije ubijati u ime Boga.


U novogodišnjem govoru članovima diplomatskog zbora pri Svetoj Stolici, papa Franjo je rekao da ga žalosti što se religija i dalje koristi kao izgovor za "nasilje, marginalizaciju i odbacivanje".

Vezani članci Papa održao misu na Trgu svetog Petra - 4 Papa Franjo otkazao službene audijencije: "Ne osjeća se dobro, u stanju je blage nelagode" Papa održao misu na Trgu svetog Petra - 4 Upozoravali ga na opasnost od zaraze koronavirusom, on se ipak spustio među ljude: Papa Franjo zbog bolesti odgodio obveze u Rimu

Pritom se pozvao na "terorizam potaknut fundamentalizmom" koji je 2016. odnosio živote u Afganistanu, Bangladešu, Belgiji, Burkini Faso, Egiptu, Francuskoj, Njemačkoj, Iraku, Jordanu, Nigeriji, Pakistanu, Tunisu, Turskoj i Sjedinjenim Državama.

"To je podlo i gnusno, korištenje djece da ubijaju, kao u Nigeriji, ili napadati ljude na molitvi, kao u Kairu, ili radnike i putnike, kao u Bruxellesu, ili prolaznike, kao u Nici i Berlinu, ili ljude koji slave Novu godinu, kao u Istanbulu", rekao je Franjo.

"To je ludilo koje zlorabi Božje ime kako bi sijalo smrt", rekao je Papa.

"Zato pozivam sve vjerske čelnike da zajedno još jednom nedvosmisleno objave da nitko ne može ubijati u ime Boga", naglasio je.

Ujedno je pozvao sve vlade da se bore protiv siromaštva koje generira takav fundamentalizam. (Hina)