Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo održao je svoj prvi Angelus na Trgu svetog Petra.


Nakon burnog tjedna u kojem je izabran za poglavara Katoličke crkve i niza javnih nastupa, ali i privatnih molitvi Bogorodici, Jorge Mario Bergoglio danas je održao svoj prvi Angelus.

Vezani članci Papa Franjo Papa shrvan stravičnim otkrićem masovne dječje grobnice, izravna isprika ipak izostala Slika nije dostupna Papa Franjo najavio putovanje: 'Krećem putem Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.'

>> VIDEO Sestra pape Franje otkrila kako je osjetio poziv u božju službu

Papa Franjo održao je svoj prvi Angelus u nedjelju na trgu svetoga Petra, s prozora svoga apartmana, ispod kojeg je na Trgu svetog Petra bilo 150.000 ljudi. "Dobar dan. Nakon našeg prvog susreta u srijedu (kad je izabran), drago mi je što vas mogu pozdraviti i ovu nedjelju, na dan Gospodnji, na trgu koji je putem medija dobio svjetske dimenzije", rekao je Papa, a te su riječi dočekane gromkim aplauzom. "Srdačno pozdravljam sve hodočasnike i zahvaljujem na dobrodošlici", rekao je Papa, uz ovacije mnoštva.

Ponovio je poruku koju izrekao ranije u nedjelju na misi u crkvi svete Ane kako je potrebno opraštati. "Bog se nikad ne umara opraštajući, mi smo ti koji se umorimo tražeći oprost", rekao je. "On je Otac pun ljubavi, pun milosrđa. Malo milosti mijenja svijet, čini ga pravednijim i toplijim", kazao je Papa.

Rekao je i da je ime Franjo izabrao u čast Franje Asiškog jer, između ostaloga, osnažuje njegovu duhovnu vezu sa zemljom iz koje potječe njegova obitelj. Franjo Asiški zaštitnik je Italije, a otac Jorgea Marija Bergoglia je Talijan iz Pijemonta koji je imigrirao u Argentinu. Papina majka također ima talijanske korijene. "Još jednom vas molim, molite za mene", rekao je Papa na kraju Angelusa i poručio da svima želi "ugodan nedjeljni ručak".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook