Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisjetila se i djetinjstva

VIDEO Sestra pape Franje otkrila kako je osjetio poziv u božju službu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo, bviši argentinski kardinal Jorge Mario Bergoglio, prije nego li je osjetio božji poziv, bio je zaljubljen, otkrila je medijima njegova sestra.

Maria Elena Bergoglio iz Ituzaingoa, koji se nalazi 40 kilometara zapadno od Buenos Airesa, prisjetila se trenutka u kojem je njezin brat osjetio 'poziv' te posvetio svoj život Katoličkoj crkvi.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

>> Diljem svijeta izrađuju skulpture s likom pape Franje

'Bio je zaljubljen u djevojku iz katoličke akcijske grupe i ona je bila zaljubljena u njega. Činilo se kako će započeti vezu', ispričala je Maria. '21. rujna, njezina grupa išla je na piknik i proslavu proljeća (u Argentini, koja se nalazi na južnoj polutki, proljeće počinje 21. rujna). No, Jorge je prvo otišao u kapelicu kako bi se pomolio te mi je rekao kako je upravo tad osjetio poziv', nastavila je njegova sestra.

'Na piknik ipak nije otišao, popričao je sa svećenikom, nije više iskazivao interes za djevojkom, ali je pronašao svoje životno zvanje',rekla je Maria, koja je novinarima pokazala i stare slike svojeg brata i njegovog djetinjstva i koje možete vidjeti u priloženom videu i fotografiji.

Papa Franjo je i veliki obožavatelj djela pokojnog argentinskog pisca Jorgea Luisa Borgesa. Prema riječima njegove sestre, pisac i budući Papa upoznali su se dok je Bergoglio pohađao jezuitsku školu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene