Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa Benedikt XVI. predvodio polnoćku u bazilici Svetog Petra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. kritizirao je tijekom polnoćke u prepunoj bazilici Svetog Petra u Vatikanu "pretjerano korištenje izvora energije" te pozvao da onima kojima je pomoć potrebna "pružimo našu riječ i pažnju".

Tijekom svoje homilije, Benedikt XVI. kritizirao je "uvjete u kojima se danas nalazi naša zemlja, zbog pretjeranog korištenja izvora energije".

Pročitajte i ovo Gerhard Ludwig Müller EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Ključni čovjek u Vatikanu: Blizak prijatelj pokojnog pape o utjecaju i nasljeđu Benedikta XVI., ali i problemima u Crkvi Knjiga žalosti za papu Benedikta XVI. - 1 U Zagrebu Milanović se upisao u knjigu žalosti povodom smrti pape Benedikta XVI.: Uputio sućut papi Franji

Govoreći na talijanskom tisućama okupljenih vjernika u bazilici i milijunima koji su polnoćku pratili putem televizijskih ekrana diljem svijeta, Benedikt XVI. je kazao: "Imamo li vremena za one oko nas kojima je potreba naša riječ, moja riječ, moja pažnja? Za osobe koje pate i kojima treba pomoć? Za raseljene i izbjegle koji traže spas?".

"Imamo li vremena i mjesta za Boga", upitao je.

Papa će u podne tradicionalno uputiti svoju poruku Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene