Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. predvodio je u petak navečer tradicionalni Križni put u rimskom Koloseumu, podsjetivši vjernike da Isusova patnja i smrt na kraju vode do radosti vječnoga života.


Benedikt XVI., koji će 16. travnja navršiti 83 godine, ove je godine kao i 2008. i 2009. procesiju pratio s Palatina. Na kraju procesije Papa je govorio o značenju Isusove smrti i uskrsnuća. 'Naši neuspjesi, naša razočaranja... čini se da signaliziraju slom, ali su obasjani nadom', rekao je Benedikt XVI.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Papa molio za žrtve ekonomskog iskorištavanja i zlostavljanja Slika nije dostupna Dogovoren krizni proračun Eurozone

Tijekom Križnoga puta, koji je spomen na Isusovu muku i smrt, tisuće vjernika nosile su svijeće, a u nošenju drvenoga križa na čelu procesije izmjenjivali su se invalid u kolicima i predstavnici nekoliko zemalja, uključujući Haiti i Irak. Na svakoj od 14 postaja čitale su se meditacije koje je ove godine napisao kardinal Camillo Ruini. U intervjuu početkom tjedna kardinal Ruini rekao je da meditacije 'ne aludiraju ni na koje posebno pitanje nego - jednostavno slijedeći Evanđelja - naglašavaju one izdaje koje su posebno teško pale na Kristova leđa i srce.' (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju