Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezani s Al'Quaidom

TALIBANI UPALI U ZATVOR: Odjeveni u policajce izvukli 200 kriminalaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski talibani sinoć su upali u zatvor u oslobodili više od 200 zatvorenika, među kojima nekoliko desetaka islamističkih boraca.

"Pobjeglo je ukupno 243 zatvorenika, a policija je ubrzo uhitila šestoricu", rekao je jedan visoki pakistanski dužnosnik za televizijsku postaju Ary News, dodajući da su 30 bjegunaca islamistički borci.

Zatvorenici su pobjegli iz zatvora u Dera Ismail Khanu, gradu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwa u blizini Južnog Vaziristana, poluautonomnog plemenskog područja u kojem su utočište pronašli talibani i druge skupine povezane s terorističkom mrežom Al Kaidom.

Odjeveni u odore mjesne policije, napadači su zatvor napali raketama, granatama i automatskim oružjem nakon čega su se probili u zgradu i oslobodili zatvorenike. Oko zatvora su postavili desetke bombi od kojih je 14 neutralizirano.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

>>KOBNE ZABAVE: 18 ljudi umrlo nakon konzumacije alkohola

Odgovornost za napad preuzeo je glasnogovornik pakistanskih talibana TTP, koji se već šest godina bore protiv vlasti u Islamabadu.

"Oko 150 talibana uključujući 60 kamikaza napalo je središnji zatvor i uspjeli su osloboditi 300 zatvorenika", rekao je. U tom se zatvoru nalazi oko 5000 zatvorenika, uključujući 200 pobunjenika zatvorenih zbog napada na snage sigurnosti ili manjinske šijite.

Napad podsjeća na napad iz travnja 2012. na zatvor u Banuu, također na sjeverozapadu zemlje, u blizini afganistanske granice, kada je oslobođeno oko 400 pobunjenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene