Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistanci splalili dansku zastavu zbog karikature Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici na jugu Pakistana spalili su danas dansku zastavu, ljutiti zbog ponovnog objavljivanja karikature proroka Muhameda u danskim novinama.

Pedesetak studenata fundamentalista izašlo je na ulice Karachija, velike luke na jugu Pakistana. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušao osvetiti Muhameda Napadaču na karikaturista 9 godina zatvora i izgon iz Danske Slika nije dostupna Iran pozvao danskog veleposlanika zbog karikature Muhameda

"Spremni smo dati život za obranu prorokove svetosti", rekao je jedan od prosvjednika.

Pet vodećih danskih dnevnih listova u srijedu je objavilo jednu od 12 karikatura proroka Muhameda koje su svojedobno razbjesnile muslimane diljem svijeta, prosvjedujući protiv urote za ubojstvo karikaturista Kurta Westergaarda.

Danski državljanin marokanskog podrijetla i dva Tunižanina uhićeni su u utorak na zapadu Danske zbog planiranja ubojstva 73-godišnjeg Westergaarda, karikaturista lista Jyllands-Posten koji je prvi u studenome 2005. godine objavio sporne karikature.

Crtež, na kojemu je prikazana prorokova glava na kojoj je turban u obliku bombe s upaljenim fitiljem, jedna je od dvanaest karikatura Muhameda koje je 2005. objavio Jyllands-Posten, izazivajući bijes u muslimanskom svijetu.

Prosvjed protiv ponovnog objavljivanja karikatura u četvrtak je
izrazio i palestinski Hamas, a zastupnici u katarskom parlamentu pozvali su na bojkot Danske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene