Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski islamisti zapalili su danas vozila namijenjena zapadnim snagama u susjednom Afganistanu, što je drugi takav napad u zadnja dva dana, izvijestila je policija.


Pakistanski talibani su lani pojačali napade na prometnice kroz sjeverozapadni Pakistan prema afganistanskom zaleđu, ugrožavajući tako opskrbu koalicijskih snaga u Afganistanu, u trenutku kada Sjedinjene Američke Države planiraju povećati broj vojnika kako bi se obračunale s talibanima.

No broj napada se smanjio početkom ove godine pošto su sigurnosne snage pojačale svoje akcije protiv islamista.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama Napad nožem, ilustracija Podstanar (44) nakon svađe izbo vlasnicu stana (74), preminula je u bolnici

U najnovijem napadu skupina od pedesetak talibana upala je danas nakon ponoći u skladište u predgrađu Pešavara, na sjeverozapadu zemlje, svladavši stražare i zapalila je vozila, izvijestila je policija.

Jedan od stražara u skladištu Raza Kan izjavio je za agenciju Reuters da je zapaljeno 16 buldožera i više transportnih i terenskih vozila. Policijski časnik Abdul Rahim je dodao da policija još procjenjuje štetu.

Američko ministarstvo obrane objavilo je da 75 posto opskrbe za američku vojsku u Afganistanu ide preko Pakistana i da uskoro treba potpisati ugovor s Tadžikistanom o prijevozu nevojne opreme za Afganistan.