Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija pred sudnicom

Pakistan: Najmanje 10 mrtvih u bombaškom napadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je deset osoba ubijeno, a četrdesetak ranjeno u samoubilačkom napadu počinjenom danas pred zgradom suda u Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana koji je izložen kampanji smrtonosnih napada talibana i njihovih saveznika iz terorističke mreže Al Kaide.

'Samoubojica je pokušao ući u zgradu, no u tome ga je spriječila služba sigurnosti' i onda je aktivirao bombu opasanu oko tijela, rekao je dužnosnik lokalnih vlasti. Najmanje je deset osoba ubijeno, a 44 su ranjene u eksploziji, rekao je ravnatelj gradske bolnice. Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost no većinu napada u kojima je u dvije i po godine ubijeno 2.600 osoba počinili su samoubojice iz Pokreta pakistanskih talibana koji su povezani s mrežom Al Kaide i njima srodnim skupinama.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

>> Pakistan: U napadu na džamiju najmanje 39 mrtvih

Napadi su još brojniji zadnjih mjesec i po dana otkako pakistanska vojska velikom ofenzivom u plemenskom području Južni Vaziristan uz granicu s Afganistanom nastoji protjerati talibane iz njihovih višegodišnjih uporišta. Zadnji napad počinjen je poslije molitve u petak s 36 žrtava, među kojima 17-ero djece, kod džamije u Ravalpindiju blizu glavnoga grada Islamabada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene