Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je deset osoba ubijeno, a četrdesetak ranjeno u samoubilačkom napadu počinjenom danas pred zgradom suda u Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana koji je izložen kampanji smrtonosnih napada talibana i njihovih saveznika iz terorističke mreže Al Kaide.


'Samoubojica je pokušao ući u zgradu, no u tome ga je spriječila služba sigurnosti' i onda je aktivirao bombu opasanu oko tijela, rekao je dužnosnik lokalnih vlasti. Najmanje je deset osoba ubijeno, a 44 su ranjene u eksploziji, rekao je ravnatelj gradske bolnice. Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost no većinu napada u kojima je u dvije i po godine ubijeno 2.600 osoba počinili su samoubojice iz Pokreta pakistanskih talibana koji su povezani s mrežom Al Kaide i njima srodnim skupinama.

Vezani članci Domagoj Mikić i bivši udomitelj zlostavljane djevojčice Bivši udomitelj ozlijeđene djevojčice u suzama: "Kad bih je zagrlio ne bih je nikad više pustio. Ne bih je pustio nikad da sam znao..." Prosvjedi u Bejrutu - 1 Bijesni stanovnici Bejruta pokušali ući u parlament, u neredima ubijen policajac. Libanonski premijer najavio prijevremene izbore

>> Pakistan: U napadu na džamiju najmanje 39 mrtvih

Napadi su još brojniji zadnjih mjesec i po dana otkako pakistanska vojska velikom ofenzivom u plemenskom području Južni Vaziristan uz granicu s Afganistanom nastoji protjerati talibane iz njihovih višegodišnjih uporišta. Zadnji napad počinjen je poslije molitve u petak s 36 žrtava, među kojima 17-ero djece, kod džamije u Ravalpindiju blizu glavnoga grada Islamabada. (Hina)