Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Militanti pustili djecu koju su držali kao taoce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa naoružanih muškaraca pustili su oko 250 učenika i nastavnika nakon što su ih držali kao taoce u jednoj pakistanskoj školi u sjeverozapadnom gradu Bannu nakon sukoba s policijom.

Naoružani militanti ranije danas bili su se sklonili u školi u gradu Bannu u sjeverozapadnom pograničnom području uzevši pritom djecu za taoce, nakon sukoba s policijom u kojima je jedan militant poginuo.

Pročitajte i ovo Youtube screenshot Rusi već odgovorili Uznemirujuća snimka: Ruski pilot borio se do smrti s militantima i poručio im – "Ovo je za dečke!" Slika nije dostupna velika opasnost U Parizu pronađena eksplozivna naprava, jedan od uhićenih "radikaliziran"

Isprva se vjerovalo kako se u školskoj zgradi nalazi 25 djece, no ministar unutarnjih poslova Hamid Nawaz rekao je kako se strahuje da ih je puno više, što se pokazalo točnim.

"U školi se sada nalazi između 200 i 250 djece i oko sedam militanata kojima su oni taoci. S militantima pregovaraju predstavnici pokrajinske uprave", rekao je za vrijeme talačke krize Nawaz a jedan policajac je izjavio kako su s militantima pokušavali pregovarati i plemenski starješine. 

Naoružani skupina zahtijevala je  siguran izlaz iz tog područja, rekli su policajci.

Nasilje koje je učestalo u zadnjih nekoliko mjeseci diljem Pakistana, povećava zabrinutost međunarodne zajednice kada je riječ o stabilnosti zemlje saveznice SAD-a koja posjeduje nuklearnu bombu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene