Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni posjet Njemačkoj

Pahor s Merkel umjesto o gospodarstvu o Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor u utorak će boraviti u službenom posjetu Njemačkoj, a jedna od tema njegovih razgovora s Angelom Merkel bit će, po najavama, i slovensko-hrvatski odnosi.

Kako je u ponedjeljak u najavi posjeta objavio Pahorov kabinet, osim europskih tema i pitanja gospodarske krize koja je zahvatila Europu Pahor će s domaćinima, među ostalim, razgovarati 'o odnosima s Hrvatskom' te o 'zapadnom Balkanu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekivanje da granica bude ‘pravedna Slovenski biskupi žale zbog izjave Komisije ‘Iustitia et pax’ Slika nije dostupna 'Neka još jednom promisle' Pahor i Janša usprotivili se referendumu o hrvatskom članstvu u NATO-u

>> Pahor: Vidim svjetlo na kraju tunela

Pahorov posjet će, po najavama slovenskih medija, obilježiti i tumačenje slovenskih stajališta o odnosima s Hrvatskom Slovenski premijer će se u Berlinu najprije sastati s ministrom vanjskih poslova Frankom-Walterom Steinmeierom, a onda i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Po programu s kancelarkom će razgovarati nešto više od jedan sat, a nakon toga će oboje dati izjave za novinare. Pahora za prvog posjeta Njemačkoj, koja je glavni slovenski vanjskotrgovački partner, prate ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar, ministar za europske poslove i razvoj Mitja Gaspari te ministar financija Franci Križanič.

Slovenski premijer susrest će se u Berlinu i s predstavnicima njemačkog parlamenta, gospodarstva i medija. Iako se najavljuje kao posjet koji je u prvom redu usmjeren na gospodarsku suradnju i financijsko-gospodarska pitanja, Pahorov posjet će, po najavama slovenskih medija, obilježiti i tumačenje slovenskih stajališta o odnosima s Hrvatskom, t.j. razloga zbog kojih je Slovenija blokirala hrvatske pristupne pregovore s EU-om, najavljuju u ponedjeljak slovenski mediji.

Ljubljansko 'Delo' navodi da će u slovensko-njemačkim razgovorima biti obnovljene inicijative o mogućem ulaganju Njemačkih željeznica u slovensku željezničku mrežu koja zahtijeva modernizaciju i velika ulaganja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene